AG 2022 Schedule

Don’t forget to register! Links to access these sessions will only be provided to registered attendees. If you have registered, please check your email.

* Asterisks denote sessions that have resource material or a preparation list available.
NB: Each session and timeframe is subject to confirmation ahead of the weekend of the AG.

FRIDAY

JULY 15, 2022

Atlantic | Pacific Track 1: Hospitality Track 2: Games Track 3: Presentations
Track 4: Presentations
4:00 pm | Noon Hospitality room opens – chat and jigsaw puzzles. Jigsaw puzzles are in Track 1 at this time.
5:00 pm | 1:00 pm

Welcome & orientation / 
Acceuil & orientation

(1 hour)

6:00 pm | 2:00 pm

Ice breaker activities /
Activités pour briser la glace

hosted by M. Norry
(1 hour)

Belly Dance Workshop
hosted by D. Metrin Helle
(Starts: 6:30 pm | 2:30 pm;
1 hour session)
7:00 pm | 3:00 pm Room open for chat and group jigsaw puzzles. Jigsaw puzzles are in Track 1 at this time. La douleur, vue et vécue par une biologiste
présenté par M. Lessard
Trivia Tournament
hosted by P. Sells
(Starts: 7:30 pm | 3:30 pm;
2 hour session)
8:00 pm | 4:00 pm Dominion for New Players
hosted by Andrew Chong
(Ends: 9:30 p.m. | 8:30 p.m.)
9:00 pm | 5:00 pm

Youth Mensa Discord Server Demo
presented by Shannon Wong

10:00 pm | 6:00 pm

SATURDAY

JULY 16, 2022

Atlantic | Pacific Track 1: Hospitality Track 2: Games Track 3: Presentations Track 4: Presentations
7:00 am | 3:00 am Hospitality room opens

Games room opens for spontaneous games

8:00 am | 4:00 am ||
9:00 am | 5:00 am ||
10:00 am | 6:00 am ||

Boardgame Arena

Jigsaw puzzles

Reverse-engineering Your
Family History: DNA
and Genealogy

hosted by P. Clouthier
(1 hour)
Support for
Vulnerable Youths

hosted by M. Sturk
(1 hour)
11:00 am | 7:00 am ||

Boardgame Arena

Jigsaw puzzles

East Coast Cook Along *
hosted by S. Hubley-Spears
(2 hours)
Services for Sexually Exploited Youths and Women at Risk
hosted by D. Hodges
Noon | 8:00 am ||

Codenames

Jigsaw puzzles

Cities and Accessibility
hosted by P. Vienneau
(1 hour)
1:00 p.m. | 9:00 am ||

Jackbox games

Jigsaw puzzles

Independent Living for People With Disabilities
hosted by M. Manole-Baker
(1 hour)
Folklore and Storytelling
Workshop & Presentation

hosted by S. Vernon
(Starts: 1:30 pm | 9:30 am;
1.5 hour session)
2:00 p.m. | 10:00 am ||

Jackbox games

Jigsaw puzzles

Helping People
Where They Are

hosted by K. Little
(1 hour)

3:00 pm | 11:00 am ||

Trivia Murder Party

Jigsaw puzzles

Movie Quiz
hosted by S. Baker
(1.5 hours)
Supports for Criminalized
Women
and Girls

hosted by E. Halpern
(1 hour)
4:00 pm | noon ||

Innovative Supports
for People With
Mental Illness

hosted by L. Edgar
(1 hour)

Rug Braiding *
hosted by ‘C. Tweedsmuir’
(Starts: 4:30 pm | 12:30 pm;
1.5 hour session)
5:00 pm | 1:00 pm ||

Quiplash

Jigsaw puzzles

L’ADN découvre des
secrets dans votre
généalogie

présenté par P. Clouthier

6:00 pm | 2:00 pm ||

VR Game: Walkabout Mini Golf
hosted by A. Schutt

Lobster Conservation
hosted by H. Boutilier
(1 hour)
Les débuts de la colonie
présenté par H. Lamontagne
7:00 pm | 3:00 pm ||

Board Game Arena

Jigsaw puzzles

Emotional Freedom
Technique +
hosted by L. Snyder
(1 hour)
Regional Reps and LocSecs Session
8:00 pm | 4:00 pm ||

Codenames

Jigsaw puzzles

The Legendary Quest
presented by K. Kulkarni
||
9:00 pm | 5:00 pm ||

Allbad Cards

Jigsaw puzzles

10:00 pm | 6:00 pm ||

Jigsaw puzzles

11:00 pm | 7:00 pm ||

||

SUNDAY

JULY 17, 2022

Atlantic | Pacific Track 1: Hospitality Track 2: Games Track 3: Presentations
7:00 am | 3:00 am Hospitality room opens Games room opens
8:00 am | 4:00 am || Jigsaw puzzles
9:00 am | 5:00 am || || Johns Hopkins Centre for Gifted Youth
hosted by N. Dhawa-Gray
10:00 am | 6:00 am || || Chair Yoga
TBD
11:00 am | 7:00 am ||

Dominion for Experienced Players
hosted by Andrew Chong
(Ends: 12:30 p.m. | 8:30 a.m.)

Noon | 8:00 am ||
  Closing remarks
(Starts: 12:30 pm | 8:30 am)
1:00 pm | 9:00 am Room closes Room closes Mensa Canada
Annual General Meeting

(NOTE: separate
registration
required)
* Asterisks denote sessions that have resource material or a preparation list available.
NB: Each session and timeframe is subject to confirmation ahead of the weekend of the AG.